Nieuws 2019


Tijden veranderen voor Manege De Kraal!

Manege De Kraal is ruim 43 jaar geleden gebouwd. In die tijd was deze manege de crème de la crème binnen de hippische sector van Limburg en omstreken. De koploper zogezegd. Gaandeweg de afgelopen 43 jaar zijn hier en daar kleine vernieuwingen en verbeteringen aangebracht aan de manege, echter is het aanzicht vanbinnen en buiten in grote lijnen hetzelfde gebleven. Maar tijden veranderen. Maneges veranderen. Nu is het tijd voor Manege De Kraal om ook te veranderen!

Van de regen via de drup in het zonnetje
Er wordt begonnen met het vervangen van het asbest dak op de bestaande rijhal. In de loop der jaren is het dak meerdere malen gerepareerd om flinke lekkages te verhelpen. Hierdoor kwam de manege letterlijk van de regen in de drup, want helemaal waterdicht werd het dak niet. Na jarenlang in de drup te hebben gereden en tegen de asbestsanering aan te hikken, komt nu het zonnetje in beeld: het complete dak wordt vervangen in samenwerking met Greenspread.

Greenspread is een organisatie die zich inzet voor duurzame energie. Zij geven advies, helpen bij de ontwikkeling en zorgen voor de uitvoering van duurzame-energie-projecten (www.greenspread.nl). Omdat zij in hun projecten geloven, durven zij ook in hun eigen projecten te investeren. Zo helpt Greenspread bij de financiering van het dak, zodat zij hier vervolgens een flinke lading zonnepanelen op kunnen leggen. Manege De Kraal is een van de eerste maneges in Nederland die in deze vorm werkt aan verduurzaming en een beter klimaat. Na 43 jaar kan de manege dus weer zeggen dat ze koploper is met dit ideale concept: de manege krijgt een nieuw dak en duurzame energie, terwijl Greenspread alle overtollige energie krijgt en deze weer kan doorverkopen. Een win-win situatie!

Met het oog op de toekomst
Als de manege dan toch bezig is met vernieuwen en verbeteren, wordt het meteen groots aangepakt: om in de toekomst meer ruimte te hebben voor onder andere (maar niet uitsluitend) lessen, een oefenparcours en indoorwedstrijden krijgt Manege De Kraal een tweede rijhal! De rijhal krijgt een afmeting van 23m x 69m en komt naast de bestaande rijhal te liggen. Deze tweede rijhal krijgt eveneens een dak vol zonnepanelen, mogelijk gemaakt door Greenspread. De huidige gang, die momenteel dient als zadelplaats en materiaalopslag, vormt de verbinding tussen beide rijhallen. De gang blijft grotendeels zoals deze nu is, maar wordt dusdanig aangepast dat hier in de toekomst mogelijk een toiletgroep en kantine geplaatst kunnen worden. Naar verwachting duren de werkzaamheden van eind november tot eind februari. Indien u vragen heeft over de bouw, kunt u terecht bij Harrie de Wit via nieuwbouwdekraal@hotmail.com.Een steuntje in de rug
Om de tweede rijhal makkelijker te kunnen financieren en niet alleen een dak op pootjes te hoeven plaatsen, is Manege De Kraal op zoek naar sponsoren en investeerders die een steuntje in de rug willen bieden. Bijdragen zijn in alle vormen en hoeveelheden welkom. Eén van de investeringsvormen die wordt ingezet, is de loting:

Koop één of meer loten à €100,- per stuk. De eerste 3 jaar is het geld, dat voor de loten betaald is, van Manege De Kraal. Daarna wordt jaarlijks een loting gehouden. Wordt uw lotnummer getrokken?

Dan ontvangt u de €100,- van dat lotnummer terug op uw rekening. Wordt uw lotnummer niet getrokken, dient u te wachten tot de volgende loting een jaar later. Na 13 jaar wordt de laatste loting gehouden, dus na 13 jaar heeft sowieso iedere investeerder zijn geld terug.

Draagt u graag een steentje bij aan de toekomst van Manege De Kraal? Neem dan contact op met Diny de Laat via penningmeester.manegedekraal@gmail.com. Diny kan u ook meer informatie geven over bovenstaand lotingsconcept.

De ontwikkelingen van Manege De Kraal kunt u eveneens volgens via de Facebookpagina www.facebook.com/manegedekraal

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 21 november 2019 21:14:47.