Nieuws 2016


MANEGE DE KRAAL 40 JAAR!

Manege De Kraal mag dit jaar haar 40e verjaardag vieren. Een mooie mijlpaal voor de manege, dus reden voor een feestje! Onder het motto 'Wie jarig is, trakteert' pakken ze op zondag 24 april dan ook groots uit.

De geschiedenis in een notendop
Manege De Kraal is 40 jaar geleden opgebouwd door een groep fanatieke paardenfanaten uit de gemeente die ook in de winter graag een onderkomen wilden hebben om in te trainen. Eigenhandig hebben zij de gehele accommodatie vanaf de grond opgebouwd. Iedereen pakte ijverig aan tijdens de bouw. Een aantal gedreven paardensportliefhebbers namen vervolgens de rol van Stichtingsbestuur op zich om de manege gezamenlijk te runnen. Dit deden ze met succes en veel plezier.

Verenigingen
Door de jaren heen is de bezetting binnen het Stichtingsbestuur meerdere malen veranderd. Wat eveneens veranderde, zijn de verenigingen van de manege. In de eerste jaren waren het vijf verschillende verenigingen uit Ospel en Nederweert waarvoor Manege De Kraal als thuisbasis diende. Door een aantal fusies zijn het er momenteel nog drie: VC Rijlust, RV De Doorzitters en PSV Nederweert. De ruiters en amazones van deze verenigingen komen wekelijks, en sommigen zelfs dagelijks, trainen.
Iedere vereniging organiseert eigen activiteiten zoals wedstrijden voor verschillende disciplines, maar er zijn ook gezamenlijke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de Doe-dag. Deze dag wordt één keer per jaar georganiseerd. Alle verenigingen slaan tijdens deze dag de handen in elkaar voor het welzijn van hun manege. Het resultaat mag er ieder jaar weer wezen!

Door weer en wind
De jaren hebben de accommodatie getekend. Weer, wind en intensief gebruik lieten hun sporen achter, maar door een Stichtingsbestuur met hart voor de manege wordt de afgelopen jaren weer fanatiek geklust. Stukje bij beetje krijgt de manege een facelift. De uitstraling wordt steeds aantrekkelijker en dat nodigt uit om binnen te lopen.

Open Dag
Heb jij ook altijd al eens binnen willen lopen? Dat kan! Op zondag 24 april a.s. organiseert de manege een Open Dag ter ere van haar 40-jarig bestaan. Tijdens deze dag is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Er vinden vele verschillende activiteiten plaats die zowel voor de echte paardenliefhebber als ook voor de niet-paardenliefhebber erg leuk zijn. De dag begint om 10.00 uur en biedt tot 18.00 uur een vol programma. Met de verschillende activiteiten wordt benadrukt dat de manege voor veel meer dan alleen de paardensport geschikt is en gebruikt wordt.

Een programma met vele gasten
Eén van de eerste activiteiten op de planning is de officiële opening van het Men- en Ruiternetwerk van gemeente Nederweert. Dit is een initiatief van gemeente Nederweert naar aanleiding van het vernieuwen en verbeteren van het bestaande netwerk. De opening is in samenwerking met Manege De Kraal en menvereniging Ons Genot.

Naast de opening kunnen de bezoekers genieten van shows met Haflingers, een demonstratie over behendigheid met honden, eventing clinics door Laura Hoogeveen, shows met Friezen, een demonstratie met politiehonden, een dressuur clinic door Leontien Raijmakers-Dings (de eerste Grand Prix amazone van Manege De Kraal), dressuur clinics door Maxime van der Vlist, een show door de ponyruiters van de manege en nog veel meer.
Het terrein wordt aangekleed door middel van stands waar verschillende hobbyisten en ondernemers hun producten en diensten presenteren. Manege De Kraal en gemeente Nederweert richten ook ieder een eigen stand in, waarin Manege De Kraal de mogelijkheden van de manege presenteert en gemeente Nederweert het wandelnetwerk door middel van themawandelkaarten presenteert. Om het een leuk en gezellig dagje uit voor het hele gezin te maken, wordt ook aan de kleine bezoekers gedacht. In plaats van alleen kijken naar activiteiten, kunnen zij ervoor kiezen dingen zelf te doen, met of zonder ouders.

Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 05 april 2016 18:29:13.